Rólunk

Vagány, merész és stílusos

Ilyen is lehet egy csokoládé, főleg szerintünk!

Minden az otthoni konyhánkban kezdődött, ahol tíz évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy milyen izgalmas hobbi lehetne a csokoládékészítés. Aztán szerelem, később hivatás lett belőle, és évről évre nőttek a képzéssel, workshopokkal, tanfolyamokkal töltött órák számai. A kitartásnak hála megszületett a ZAX.

image
image
image

Messze nem költöztünk, az otthonunk - és a ZAX bölcsője - mellett, a Duna partján nyitottuk meg az első üzletünket és a csokoládéműhelyt is, amit a legmodernebb eszközökkel szereltünk fel. Így azt a tudást, amit nemzetközi mesterektől elsajátítottunk, itthon is meg tudjuk mutatni. A munkamegosztás adott: Zsuzsa, a csokoládémester elkészíti a kézzel festett, díjnyertes nemzetközi csokoládéból készült bonbonokat, táblás csokikat, drazsékat és krémeket, Ferenc pedig eljuttatja azokhoz, akiknek szükségük van rá. A csapatmunka örök, és persze családban is marad.

Alapelvünk, hogy prémium terméket - amilyen a ZAX is - csak kiváló alapanyagokból lehet készíteni. Így beutaztuk a világ országait, és összeválogattuk a legkiemelkedőbb termelőket, hogy tőlük szerezzük be az édes alapot. A kakaóbab Dél-Amerikából és Afrikából, a vanília Madagaszkárról, a mogyoró Piemontból míg a mandula Kaliforniából vagy a Mediterrániumból érkezik.

Alapanyagok

A csokoládé a francia Valrhona, az olasz Domori és Crea csokoládégyártók biztos alapjai, garanciái az általunk célzott minőségnek, de ez önmagában kevés lenne.

Az alapot a műhelyünkben, többszörösen temperáljuk, ízesítjük, formába öntjük, kézzel festjük, díszítjük, szórjuk, csomagoljuk, szállítjuk.

Ezt csak itt a műhelyben tudjuk személyesen úgy értelmezni, formálni, ízesíteni, hogy termékeink a prémium érzéssel önazonossá váljanak, valamint a fogyasztóink számára magas élvezeti élményt nyújtsanak. Nem csak a mennyiségen van a hangsúly, hiszen egy szem bonbon kóstolása is remek dolog.

Kapcsolat

Csokoládéműhely és üzletek a Duna mentén

ZAX Kézműves csokoládéműhely
Komárom, Platánfa sor 4360, Szlovákia
1051 Budapest, Sas utca 15

Összes üzletünk
ZAX
Online Shop