A tökéletes karácsonyi ajándék, amit mindenki imádni fog: utánajártunk a jó csokoládé titkának

A csokit mindenki szereti, ezért egy finom válogatással egyszerűen nem lehet mellélőni az ünnepi ajándékozáskor. Mi most utánajártunk, mi a tökéletes csokoládé titka, és egyúttal mutatunk egy szuper magyar márkát, ami már szépségével elkápráztat. És akkor az ízekről még nem is beszéltünk!

Interjúnkban Varga Zsuzsával beszélgettünk, aki saját maga készíti a ZAX különleges szépségű csokijait.

 

Mi a jó csokoládé titka?

„Több dologból áll össze a tökéletes csokoládé. Először is rendkívül fontos a megjelenés. Ez az, amitől csábítóvá válik, és felkelti az emberek érdeklődését, éppen ezért a kézműves, vagyis az egyedi megformázás teheti igazán különlegessé. Mi az általunk készített csokikra úgy tekintünk, mint egy műalkotásra, szinte nincs köztük két egyforma darab. A látvány után természetesen az ízlelőbimbókat is el kell kápráztatni, ezért az ízharmónia, vagyis az eszencia egyensúlyának megtalálása rendkívül fontos. Az elmúlt évek során azon dolgoztam, hogy megtaláljam azt az egyedi ízvilágot, ami a ZAX stílusához tökéletesen illik. Ennek viszont legfontosabb eleme az, hogy kizárólag minőségi, kitűnő alapanyagokból készüljön, enélkül elképzelhetetlen a jó csoki.”

Vannak kifejezetten télies csokoládék?

„Számomra minden csokoládé téli, mert ebben az időszakban van a csúcson, ilyenkor kívánja meg az ember a legjobban; igazán az ünnepek előtti és utáni időszak a csokoládé főszezonja.”

Milyen típusú csokikat lehet nálatok kapni? Van laktózmentes, cukormentes változat?

„A legtöbb csokoládénk prémiumtermékként (is) tartalmaz cukrot – ez szinte kihagyhatatlan a csokoládé ízesítésénél. Mennyisége ugyan nem döntő jelentőségű, de ettől lesz az aránylag nyers/száraz kakaóbab fogyasztható. Elsősorban étcsokoládékkal dolgozunk, de megjelenik a tej- (más néven szőke-), és ritkábban a fehér csokoládé is. A táblacsokoládéink kizárólag laktózmentesek és emellett most készül az első cukormentes kollekciónk is.”

Persze csak nagy vonalakban, de hogy készítitek a csokoládét?

„Kiválasztás után beszerezzük a világ legjobb csokoládé és töltelék alapanyagait, ezt megfelelően/többszörösen temperáljuk, majd formába öntjük. Dermedés után a bonbonokat gondosan, egyedi receptek alapján megtöltjük, és végül csokoládé talppal lezárjuk. Kézzel színezzük, majd jöhet a csomagolás. Ez a folyamat két napot vesz igénybe.”

Összegzésként: milyen az igazi ZAX csokoládé?

„Válogatott, magas minőségű alapanyagokból készített egyedileg formázott, kézműves prémium csokoládé. Vagyis: vagány, merész, stílusos!”

Az eredeti cikk itt olvasható: joy.hu

Online Shop